15°C
Mostar 19°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 13°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

07.05.2020 / 12:25 Ostali sportovi - Preminuo u 66. godini

Olimpijski komitet BiH izrazio saučešće zbog smrti Siniše Kisića

Olimpijski komitet BiH izrazio saučešće zbog smrti Siniše Kisića
Foto: OKBiH - Vijesti.ba

Nakon kraće i teške bolesti u Brčkom je u 66. godini preminuo član Predsjedništva Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Siniša Kisić.

Kisić je bio dugogodišnji istaknuti sportski radnik i vrhunski sportista koji je sebi svojstvenom snagom i energijom dao nemjerljiv doprinos razvoju i ujedinjenju sportskog sistema Bosne i Hercegovine. Svojim radom i zalaganjem je u mnogome pomogao da olimpijski pokret postane i ostane ono što je njegova suština - jedinstven, zajednički i u cilju sporta i sportaša, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH.

Tokom svoje radne karijere obnašao je više značajnih funkcija od kojih izdvajamo da je bio član Predsjedništva OK BiH od 2007. godine, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, prvi gradonačelnik Brčko Distrikta i član Vijeća ministara BiH.

Kisić je bio i odbojkaški reprezentativac bivše Jugoslavije i osvajač medalje sa Mediteranskih igara u Alžiru 1975. godine.

Olimpijski komitet BiH i cijela olimpijska porodica izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima, navodi se u saopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo