8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

09.05.2020 / 13:57 KORONAVIRUS - Covid-19

Otkazan prolaz ovogodišnje Vuelte kroz Portugal

Otkazan prolaz ovogodišnje Vuelte kroz Portugal
Foto: Vijesti.ba
Ovogodišnja Vuelta, jedna od tri najveće višetjedne biciklističke utrke, neće proći kroz Portugal kao što je bilo planirano, objavili su organizatori u subotu.

"S obzirom na izvanrednu situaciju izazvanu krizom zbog bolesti COVID-19 te da ne možemo jamčiti optimalne uvjete za prolaz utrke zemljom, odnosno kroz gradove Porto, Matosinhos i Viseu, odlučili smo otkazati prolazak Vuelte 2020. kroz Portugal", stoji u priopćenju organizatora.

Prema originalnom kalendaru Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) start utrke kroz Španjolsku trebao je biti 14. kolovoza, ali je odgođen za 20. listopada, a prve tri etape koje su trebale biti vožene u Nizozemskoj su otkazane zbog situacije s koronavirusom, tako da će umjesto 21, ovogodišnja Vuelta imati 18 etapa.

Biciklisti su na putu prema Madridu, u koji je predviđen dolazak 8. studenoga, Portugalom trebali proći u 15. i 16. etapi. Organizatori rade na alternativnim rutama kroz Španjolsku, a objavili su da neće biti novih modifikacija rasporeda, odnosno dodatnog skraćivanja utrke.

Tako će ovogodišnje izdanje Vuelte samo jednom napustiti granice Španjolske i to u šestoj etapi koja će završiti u Francuskoj, usponom na legendarni Col du Tourmalet u Pirinejima, prenosi Hina.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo