33°C
Mostar 36°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 33°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

10.05.2020 / 16:11 KORONAVIRUS - Covid-19

Moguće održavanje Roland Garrosa bez prisustva publike

Moguće održavanje Roland Garrosa bez prisustva publike
Foto: Arhiv
Bernard Giudicelli, predsjednik Teniskog saveza Francuske (FFT) izjavio je da održavanje Roland Garrosa, jednog od četiri teniska Grand Slam turnira, moguća opcija do kraja godine.

Turnir na zemljanoj podlozi u Parizu prvobitno se trebao održati od 24. maja do 7. juna, ali je odgođen zbog globalne pandemije novog koronavirusa i premješten za 20. septembar ove godine.

Giudicelli je za francuske medije kazao da bi “organizovanje bez publike omogućilo jednom dijelu ekonomije da se vrati u život, poput televizijskih prava i marketinga, što se ne smije zanemariti“.

Dodao je da je “nedostatak istinski“ kada se turnir održava bez publike, ali i da ne isključuju nijednu opciju, pa ni tu.

“To bi moglo značiti dodatno pomjeranje datuma održavanja za 27. septembar, a to ne mijenja puno stvari“, istakao je Giudicelli.

FFT je u procesu povrata novca svima koji su kupili ulaznice za Roland Garros u originalno planiranom datumu održavanja. Po okončanju, što se očekuje krajem maja, u prodaji će se naći ulaznice za novi termin održavanja.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 279.500 ljudi, a potvrđeno je više od 4,1 milion slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins“. Do sada se oporavilo više od 1,4 miliona ljudi.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo