35°C
Mostar 37°C
Tuzla 34°C
Banja Luka 33°C
Bihać 33°C
Powered by Dark Sky

14.05.2020 / 15:10 KORONAVIRUS - Arnel Isak

Đaci u ZDK-u završavaju nastavu online

Đaci u ZDK-u završavaju nastavu online
Foto: FENA
Krizni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona donio je naredbu kojom se odobrava rad vrtića u tom kantonu - kazao je novinarima komandant tog štaba i ministar u Vladi ZDK Arnel Isak.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta te Ministarstvo zdravstva tog kantona, u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, navodi Isak, dobili su zadatak da se osiguraju svi potrebni uslovi "za što bezbjedniji povratak mališana" u predškolske ustanove.

- Naredba će se početi primjenjivati tek kada Federalna uprava civilne zaštite poništi Odluku o zabrani kretanja mlađih osoba od 18 godina. Ona, zvanično, još nije poništena tako da smo morali staviti da će naša odluka važiti od dana poništenja te odluke - ističe ministar Isak.

On napominje da je Federalni krizni štab civilne zaštite instanca iznad kriznog štaba kojim on rukovodi te da u tom smislu moraju poštovati odluke viših organa.

Nastava u osnovnim i srednjim školama, ističe Isak, bit će okončana online. Univerzitetu Zenica dozvoljeno da organizira nastupajuće ljetne ispitne rokove na fakultetima.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo