-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

16.05.2020 / 08:37 Muzika i Film - Prvi u karijeri

Amira Medunjanin dobitnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu

Amira Medunjanin dobitnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu
Foto: Facebook
Po prvi put u dugačkoj povijesti najprestižnije hrvatske glazbene nagrade Porin, dodjela se održala samo kao televizijska emisija na Hrvatskoj radioteleviziji.

Kako je objavljeno na stranici Porina, posebno iznenađenje bili su glazbena diva Josipa Lisac te dirigent i skladatelj Tomislav Uhlik kojima je uručen Porin za životno djelo, a čak 17 izvođača izvelo je svoje hitove za koje su nominirani, s raznih lokacija.

Bez spektakularne pozornice iz Europske prijestolnice kulture, kako se očekivalo početkom godine, a opet zanimljivo. Kroz dodjelu prestižne nagrade koja predstavlja najveće glazbeno dostignuće u životu glazbenika, gledatelje su vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić uživo iz Studija 9 na HRT-u.

I ove godine je konkurencija za glazbenu nagradu Porin bila jaka. Najveća imena hrvatske glazbene scene, najveći hitovi protekle godine i nova imena koja su vrlo brzo svojim radom osigurala mjesto uz bok najvećima. Ipak, statuu su odnijeli u svoje domove samo neki.

Veliki uspjeh na ovogodišnjem Porinu postigli su Urban & 4 sa suradnicima, a nagrađeni su u čak pet kategorija. Pjesma “Iskra” autora Damira Urbana osvojila je nagradu za pjesmu godine, a za izvedbu iste pjesme izvođači Urban & 4 osvajaju i Porin u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom. Njihov album “Live at Lisinski”, koji su snimili sa Zagrebačkom filharmonijom, a čiji su producenti Ante Gelo i Goran Martinac osvaja Porin za najbolji koncertni album. Goran Martinac dobiva Porin za najbolju snimku istoimenog albuma. Ante Gelo dobitnik je Porina za najbolji aranžman pjesme “Sutra ćemo pričati” s albuma “Urban&4 & Zagrebačka filharmonija live”, istoimenih izvođača.

Porin za novog izvođača godine osvaja glazbenik Nikola Vranić, poznat pod umjetničkim imenom J.R. August. Za album “Dangerous Waters”, čiji je i producent, J.R. August osvaja i Porin za album godine i najbolji album alternativne glazbe!

Dobitnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu je Amira Medunjanin za izvedbu pjesme “Što te nema”.

Album "Povratak prvoj ljubavi / Return to the First Love" izvođača Tihomira Popa Asanovića i prijatelja osvaja Porin za najbolji album klupske glazbe, a producent albuma Duško Mandić nagrađen je i Porinom za najbolju produkciju. U kategoriji Najbolja snimka ove godine su dva dobitnika, Duško Mandić za snimku skladbe “Noć u klubu” s albuma Tihomira Popa Asanovića i prijatelja, te Goran Martinac za snimku albuma “Live at Lisinski”.

Ostale dobitnike čitajte na zvaničnoj stranici Porina.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo