4°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

19.05.2020 / 15:20 KORONAVIRUS - Istraga o respiratorima

Tužilaštvo BiH upozorilo na netačne navode u medijima

Tužilaštvo BiH upozorilo na netačne navode u medijima
Foto: Vijesti.ba
Tužiteljski tim u stalnom je i kontuiranom radu i gotovo svakodnevno na terenu. Donesena je naredba o provođenju istrage i ispitano je više desetina osoba, saopćeno je ovo danas iz Tužilaštva BiH po pitanju nabavke respiratora u Federaciji BiH.

- Javnosti želimo priopćiti da samo Tužiteljstvo BiH može dati kvalitetnu i cjelovitu informaciju o aktivnostima u predmetu. Po nalogu tužiteljskog tima i u ovom trenutku policijski djelatnici SIPA vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentiranje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet, navodi se.

Dodaju da Tužiteljstvo BiH ima razumijevanja za veliki interes javnosti i zbog toga će pravovremeno obavještavati javnost, vodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u tijeku.

- Moramo istaći da su netočni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to da nije donesena naredba o provođenju istrage, da se traži vještačenje viber komunikacije u Austriji, kao i drugi neprovjereni navodi koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu, navode iz Tužilaštva BiH i dodaju:

- Također, sve agencije i institucije, koje sudjeluju sa tužiteljstvom u radu na istrazi, postupaju po uputama tužiteljskog tima, koji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze  i vrše aktivnosti po nalogu Tužiteljstva BiH.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo