16°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

20.05.2020 / 21:47 Politika - Burno u NSRS

Pogledajte video: Dodik optužio bošnjački vrh i OSA-u, pa priznao da on prisluškuje opoziciju u RS

Pogledajte video: Dodik optužio bošnjački vrh i OSA-u, pa priznao da on prisluškuje opoziciju u RS
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Milorad Dodik danas je u naletu udara na institucije BiH, optužio i bošnjački politički vrh za blokade imenovanja čelnih ljudi SIPA-e i RAK-a.

- Bošnjaci do sada nisu htjeli sad su obećali da će nešto učiniti, rekao  je Dodik i onda se obrušio na Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH.

- Što se tiče Osmice (Osman Mehmedagić direktor OSA-e) taj je nanio mnogo problema Srbima, prisluškivao je srpsko rukovodstvo, sve je učinio da okalja nas koji radimo u ime Srba. Taj konkurs još nije proveden nemamo nikakav prijedlog oko toga, da li će se on pojaviti da li neće ja pojma nemam. Evidentno je da čovjek ima i problem sa svojom diplomom, ali ako njega predloži bošnjačka politička elita prvo ćemo vas obavijestiti šta mislimo o tome, rekao je Dodik.Ove Dodikove tvrdnje nikada nisu dokazane, a samo par sati kasnije lider SNSD-a je u Skupštini RS priznao kako prisluškuje opoziciju u tom bh.entitetu.

Obraćajući se Nebojši Vukanoviću iz SDS-a, Dodik je, između ostalog, rekao:

- Ni tvoja partija ne želi da te kandiduje, pitaj ove iz SDS ja im slušam telefone i znam. Svi su protiv tebe. Čovjek se ne skida s telefona. Sve najgore kaže o onom Stanivukoviću. Oćete da vam donesem snimke? Obećo ti pare, pa ti nije dao pa je postao loš.

- Lukače (Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a), je li tačno ono što ti mene dostavljaš, je li tačno?

On je dodao i da nema vlasti koja ne sluša opoziciju.

- Imamo pravo i slušamo vas. Znamo šta radite. Vi ste nemoćna i sterilna grupacija koja nema veze sa javnim i državnim interesom, rekao je Dodik.(Vijesti.ba)

Izdvajamo