12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

21.05.2020 / 13:06 KORONAVIRUS - Usvojena odluka

Odbojkaška prvenstva u BiH završena, prvaci nisu proglašeni

Odbojkaška prvenstva u BiH završena, prvaci nisu proglašeni
Foto: OK Kakanj
Odbojkaško prvenstvo BiH službeno je završeno, ali tabela premijerligaških takmičenja u trenutku prekida nije usvojena, niti su proglašeni prvaci BiH.

Takvu odluku usvojio je jučer Upravni odbor OS BiH na osnovu mišljenja devet članova tog tijela, koji su se e-mailom izjašnjavali o predloženim rješenjima, dostavljenim od predsjednika i generalnog sekretara OS BiH.

"Sumirali smo mailom pristigla mišljenja članova UO i mogu da kažem da su, nažalost, većinom glasova usvojene najgore moguće odluke. Od pet predloženih odluka, članovi UO su se složili jedino da se prvenstvo BiH okonča i da se neće igrati prvenstvo na državnom nivou za mlađe kategorije. Nisu usvojene trenutne tabele prvenstva, nisu proglašeni prvaci Premijer lige BiH u obje kategorije i nije prihvaćen prijedlog da se finale Kupa BiH u obje konkurencije odigra u septembru", izjavio je Feni predsjednik OS BiH Alija Fatić.

Nakon takvih odluka postavlja se pitanje hoće li BiH imati predstavnike u evropskim takmičenjima, CEV-u i MEVZ-u.

Jednako tako, neće biti poznati osvajači trofeja Kupa BiH, a u finale su se plasirale ekipe Bimal Jedinstva i BL Voleya u ženskoj, te Mladost i Jedinstvo, oba iz Brčkog, u konkurenciji odbojkaša.

"Danas ću obavijestiti CEV da je prvenstvo okončano, ali da nećemo imati predstavnike u evropskim takmičenjima. Za mene je sve završeno, više neću zakazivati nikakve sastanke o ovim pitanjima, niti ću kao predsjednik saveza primati predstavnike klubova. Imali su više od mjesec da se izjasne. Da sam na mjestu klubova, podnio bih tužbu protiv OS BiH, jer su se takmičili, imali velike troškove, a na kraju je sve ispalo propalo", smatra predsjednik OS BiH.

Još u aprilu "kancelarija" OS BiH predlagala je da se prvenstvo okonča, a prvacima proglase u prvenstvu trenutno vodeći klubovi, Kakanj '78 i Gacko, ali to nisu prihvatili članovi UO iz RS, smatrajući da ima vremena da se zbog pandemije koronavirusa prekinuto prvenstvo ipak završi.

Poslije dugo vremena, BiH će imati u arhivi prvenstvo koje je skoro došlo do samog kraja, kao i u Kupu BiH, a u kojem neće biti upisana imena pobjednika.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo