13°C
Mostar 19°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

21.05.2020 / 15:08 KORONAVIRUS - Covid-19

Hrvatska: Od 27. maja popuštanje mjera za vjenčanja, koncerte ...

Hrvatska: Od 27. maja popuštanje mjera za vjenčanja, koncerte ...
Foto: Ilustracija
Nakon niza sastanaka sa službenim predstavnicima ugostiteljske i industrije događanja (event industrija) postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom ...

... za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. maja 2020, saopćio je Nacionalni stožer Hrvatske.

U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama. 

Tokom sljedeće sedmice HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima, napominju iz Stožera.

Također, kako ističu iz Stožera 27. maja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Održan je i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za sport i raznim hrvatskim sportskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. maja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo