9°C
Mostar 15°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 9°C
Powered by Dark Sky

21.05.2020 / 15:58 Crna hronika - Uhapšene dvije osobe

Policija zaplijenila drogu u pretresima u Gračanici i Lukavcu

Policija zaplijenila drogu u pretresima u Gračanici i Lukavcu
Foto: MUP TK
Policijski službenici izvršili su pretrese na području Gračanice i Lukavca, a u dvije odvojene akcije uhapsili su dvojicu muškaraca i zaplijenili drogu.

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona jučer su na području Gračanice, postupajući po naredbi Općinskog suda u ovom gradu, izvršili pretres 36-godišnjeg A.G. i automobila kojim je upravljao.

Tom prilikom je pronađeno je i privremeno oduzeto 11 pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i mobilni telefon.

"A.G. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade te će protiv njega nakon kompletiranja predmeta i završenog vještačenja oduzete materije biti podnesen adekvatan izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Istog dana službenici ranije spomenutog odsjeka su postupajući po naredbi Općinskog suda u Lukavcu izvršili pretres kuće i vozila koje koristi 38-godišnji A.R. nastanjen u Lukavcu.

Iz Uprave policije MUP-a TK su naveli da je tom prilikom pronađeno i privremeno oduzeto jedno pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a nad A.R. je zavedena kriminalistička obrada.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo