9°C
Mostar 15°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

22.05.2020 / 13:10 KORONAVIRUS - Željka Cvijanović

Vaučeri u oblasti turizma u primjeni od 15. juna

Vaučeri u oblasti turizma u primjeni od 15. juna
Željka Cvijanović / Vijesti.ba
Predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila je da je na današnjem sastanku sa predstavnicima turističkih organizacija i hotelijera iz RS dogovoreno da 15. juna počne korištenje vaučera ...

... čiji je cilj pomoć turističkom sektoru da prevaziđe krizu izazvanu epidemijom virusa korona, te da subvencijama bude omogućeno građanima da po povoljnim uslovima dio odmora provedu na domaćim destinacijama.

Cvijanovićeva je istakla da je dogovoreno da u prvoj fazi bude emitovano 20.000 vaučera, nakon toga dva puta po 15.000, a ako interesovanje bude veliko da nakon toga bude omogućeno dodatno emitovanje vaučera.

- Za boravak tri večeri moći će biti korišten jedan vaučer, a za boravak četiri i više večeri dva vaučera po smještajnoj jedinici. Namjera je da korištenje vaučera počne od 15. juna - rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka u Palati Republike, kojem je prisustvovao i premijer Radovan Višković.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić istakla je da su u ovaj projekat uključeni svi subjekti iz oblasti ugostiteljstva i turizma.

- Nije došlo do obimnijeg otpuštanja radnika u ovoj oblasti, a ovo je jedan od načina da pružimo podršku poslodvacima za zadržavanje zaposlenih i novo zapošljavanje . istakla je Gašićeva.

Direktor Zdravstveno-turističkog centra "Banja Vrućica" iz Teslića Dragan Bogdanić izjavio je da će ovaj projekat dati priliku svima u turističkom sektoru da dođu do gostiju u teškom vremenu kada su turizam i ugostiteljstvo najteže pogođeni epidemijom virusa korona od svih privrednih grana.

Direktor Nacionalnog parka "Kozara" Dragan Romčević zahvalio je predsjedniku Srpske i Vladi na kreiranju ovog projekta, navodeći da će on pomoći turizmu da lakše prebrode trenutnu krizu, ali i da dugoročno navikavaju građane da dio odmora provedu na turističkim destinacijama u Srpskoj.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo