-5°C
Mostar -2°C
Tuzla -1°C
Banja Luka -1°C
Bihać -3°C
Powered by Dark Sky

23.05.2020 / 08:09 KORONAVIRUS - Zaraženo 330.890 osoba

Brazil po broju zaraženih na drugom mjestu, odmah iza SAD-a

Brazil po broju zaraženih na drugom mjestu, odmah iza SAD-a
Foto: Ilustracija / Vijesti.ba
Brazil je s registriranih 330.890 osoba zaraženih koronavirusom nadvladao Rusiju te je na drugom mjestu, iza SAD-a.

U Brazilu je u petak zabilježen 1001 smrtni slučaj od koronavirusa, čime se broj ukupno umrlih u toj zemlji povećao na 21.048, objavilo je brazilsko ministarstvo zdravstva.

No agencija Reuters navodi da je istinski broj i slučajeva i smrti u Brazilu vjerojatno veći jer je ta zemlja pojačala testiranja, prenosi Hina.

U Sao Paulu, najteže pogođenom gradu, zračni videozapisi pokazali su redove otvorenih parcela na groblju Formosa, a takve slike i porast oboljelih prate i sve učestalije oštre kritike na račun krajnje desnog predsjednika Jaira Bolsonara zbog postupanja u pandemiji i nastavka devastacija u amazonskoj prašumi, što dodatno produbljujuće političku krizu u Brazilu.

Otkad je počela epidemija, Bolsonaro je izgubio dva ministra zdravlja nakon što je vršio pritisak da promoviraju ranu uporabu antimalarijskih lijekova poput klorokina i hidroksiklorokina. Otišlo je i nekoliko visokih stručnjaka za javno zdravstvo, a mnogi su zamijenjeni vojnicima, od kojih je general Eduardo Pazuello kao privremeni ministar zdravstva odobrio nove smjernice za širu uporabu tih lijekova u blažim slučajevima.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo