32°C
Mostar 35°C
Tuzla 34°C
Banja Luka 35°C
Bihać 35°C
Powered by Dark Sky

23.05.2020 / 11:41 Politika - Reakcija

Dodik: Džaferović i Kurti vodili su privatni razgovor

Dodik: Džaferović i Kurti vodili su privatni razgovor
Milorad Dodik / Vijesti.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da nema informaciju da jepredsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao sa vršiocem dužnosti premijera Kosova Aljbinom Kurtijem, a ako je do takvog razgovora došlo u pitanju je njihov privatni razgovor.

- Nedopustivo je da se kapacitet Predsjedništva BiH koristi za privatne razgovore, posebno sa ljudima koji predstavljaju zemlje koje BiH nije priznala. Sve što je saopšteno a odnosi se na stavove bošnjačkog člana Predsjedništva je njegov privatni stav, a ne stav Predsjedništva BiH - kaže Dodik.

On je podsjetio da BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo niti će to uraditi dok je Republike Srpske.

- I ova situacija svjedoči o besmislu BiH i njenoj neodrživosti. U kojoj to još zemlji na svijetu član Predsjedništva mora da demantuje drugog člana, i gdje se spoljna politika vodi na način da se institucije, koje su zajedničke, privatizuju na način kako je to urađeno u ovom slučaju - rekao je Dodik.

Iz kabineta bošnjačkog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sinoć je saopšteno je da su Džaferovići i Kurti telefonom razgovarali, između ostalog, o "bilateralnim odnosima i slobodi kretanja roba i ljudi" između, kako je navedeno, dvije zemlje.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo