16°C
Mostar 19°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

23.05.2020 / 14:54 KORONAVIRUS - Covid-19

Svi zaposlenici preduzeća Koža-komerc iz Tešnja u samoizolaciji

Svi zaposlenici preduzeća Koža-komerc iz Tešnja u samoizolaciji
Tešanj / Vijesti.ba
Sedam novootkrivenih slučajeva zaraze koronavirusom na području općine Tešanj, uvećala su broj zaraženih u Zeničko-dobojskom kantonu na 254.

Kako je u izjavi za Fenu potvrdio općinski načelnik Tešnja Suad Huskić, zaraza je otkrivena kod šest zaposlenika preduzeća Koža-komerc te jedne osobe koja nije iz tog klastera.

-Jučer je otkriven prvi slučaj zaraze u tom preduzeću, u kojem je danas potvrđena zaraza kod još šest osoba.

Preduzeće je prestalo s radom, a svi zaposleni i članovi njihovih porodica dobili su rješenja o samoizolaciji. Mislim da se radi o ukupno 80 osoba- kaže Huskić.

Ističe da su zaraženi radnici iz šest različitih mjesnih zajednica pa trenutno poduzimaju korake na suzbijanju širenja zaraze, zbog čega je općinski načelnik Huskić održao i sastanak s glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Tešanj Fuadom ef. Omerbašićem.

-Dogovarali smo sve detalje oko načina klanjanja bajram - namaza, kako bi se spriječilo širenje zaraze- napominje Huskić.

Ukupan broj zaraženih u općini Tešanj od početka pandemije je 17.

Testirano je i 57 radnika JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK iz Zenice, s svi su testovi bili negativni. Do sada u toj ustanovi nije bilo zaraženih.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo