4°C
Mostar 10°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

24.05.2020 / 20:47 Regija - Milo Đukanović

Uspješno završena borba za najsvetije vrijednosti - ljudske živote

Uspješno završena borba za najsvetije vrijednosti - ljudske živote
Milo Đukanović / Vijesti.ba
Na Twitter profilu predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića objavljena je poruka ohrabrenja, nakon što je saopćeno da Crna Gora više nema oboljelih od koronavirusa, poslije 68 dana od prvog zabilježenog slučaja.

- Crna Gora se uspješno izborila sa koronavirusom. Nema više oboljelih! Uspješno je završena ova faza velike borbe za najsvetije vrijednosti - za ljudske živote - piše u objavi.

Državni organi i crnogorsko društvo u cjelini pokazali su, navodi, zavidan nivo odgovornosti u suočavanju sa ovim novim izazovom, a zdravstveni sistem organizovanost, posvećenost i kompetentnost, prenosi avaz.

- Sve državne institucije, počevši od Vlade Crne Gore, Policije, Vojske Crne Gore, pa do lokalnih uprava, inspekcijskih i komunalnih službi, iskazali su veoma ozbiljan napredak u pogledu funkcionalnosti, kao i izuzetnu požrtvovanost, hrabrost i odgovornost. Nezamjenjivi volonteri, na čelu sa CKCG, i izdašni donatori, mnogobrojni domaći, a važno je naglasiti i veoma renomirani inostrani prijatelji i investitori. Sve ovo je razlog za zadovoljstvo i iskrenu i duboku zahvalnost. Sada moramo biti isto tako odgovorni i odlučni u saniranju socijalnih i ekonomskih posljedica pandemije - kazao je Đukanović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo