°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

25.05.2020 / 12:58 BiH - Nakon ispitivanja

Siniša Šakić bit će predat Tužilaštvu RS

Siniša Šakić bit će predat Tužilaštvu RS
Siniša Šakić / Vijesti.ba
Siniša Šakić, koji je osumnjičen za učešće u ubistvu Slaviše Ćuluma 15. maja u Banjoj Luci, predao se danas Graničnoj policiji BiH i nakon saslušanja u policiji RS bit će sproveden u entitetsko Tužilaštvo.

-Šakić bi, nakon što bude ispitan u policiji RS, trebalo da bude predat Tužilaštvu RS u roku  24 sata – precizarala je za Fenu daljnju proceduru u ovom slučaju portparol Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Za Šakićem, koji se predao na graničnom prijelazu Donja Gradina, 16. maja je raspisana potjernica zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ćuluma.

Slaviša Ćulum bio je označen kao vođa jedne od kriminalnih grupa u Banjoj Luci, a prije mjesec dana je izašao iz zatvora u Foči.

I Siniša Šakić ima podeblji kriminalni dosje, a još ranije je za njim bila raspisana potjernica  zbog pokušaja ubistva  Slaviše Ćuluma, s kojim je bio u dugogodišnjem sukobu.

MUPRS raspisao je, nakon Ćulumovog ubistva, potragu za dvije osobe koje se dovode u vezu s tim krivičnim djelom izvršenim 15.maja u Dragočaju, kod Banje Luke.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo