3°C
Mostar °C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

27.05.2020 / 14:41 Politika - Staša Košarac

SNSD pokazao snagu otvaranjem postupka protiv mene

SNSD pokazao snagu otvaranjem postupka protiv mene
Staša Košarac / Vijesti.ba
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u BiH Staša Košarac smatra da je SNSD još jednom pokazao da je najjača i najorganizovanija politička partija, koja je pokazala snagu time što je otvorila disciplinski proces protiv njega zbog ponašanja ...

... u doba vanrednog stanja izazvanog virusom korona.

- SNSD je pokazao da, za razliku od drugih političkih partija čiji su funkcioneri i poslanici činili još teže prekršaje u Republici Srpskoj, ima snagu da na bazi argumenata pokrene pitanje odgovornosti - rekao je Košarac novinarima u Srpcu.

On je naveo da je prisustvo slavlju u Sarajevu bio neoprezan čin, zbog kojeg se još jednom izvinio građanima.

- Moja odgovornost jeste prema građanima u Republici Srpskoj i FBiH. Treba istaći da sam u izbornom procesu imao gotovo 40.000 glasova i da svoju odgovornost dijelim sa građanima koji su mu ukazali povjerenje, jer sam na taj način izabran u Predstavnički dom parlamenta BiH, a odatle na poziciju ministra - objasnio je Košarac.
On je dodao da je potpuno spreman da pred disciplinskom komisijom SNSD-a iznese svoj stav o ovom pitanju.

- Nakon tog događaja sam otišao u samoizolaciju 14 dana, smatrajući da je to zdravstveno kulturno i neophodno. Raduje me činjenica da niko nije zaražen iz tog društva i da nismo prenosili nikakve viruse, te da nije bilo pogoršanja epidemiološke situacije - naveo je Košarac.

Prema njegovim riječima, na temelju svih procedura koje su pokrenuli određeni opozicioni poslanici, dostavio je svoje izjašnjenje predsjedavajućem Savjeta ministara.

-Legalista sam i poštovaću odluku institucija. Dovoljno sam o ovome sve rekao i više nema potrebe govoriti o tom pitanju. Imamo važnih poslova za sve građane Republike Srpske i FBiH i ja ću se primarno baviti tim poslom - naglasio je Košarac, prenosi Srna.

Policija Kantona Sarajevo prekinula je 4. maja privatnu zabavu u restoranu “Golf klub” u Sarajevu i vlasniku objekta, kao i prisutnim licima među kojima je bio i Košarac, izdala prekršajne naloge u skladu sa zakonom.

Policija je u restoran stigla po prijavi da se u ovom ugostiteljskom objektu održava zabava koja je u suprotnosti sa mjerama i preporukama koje su tada bile na snazi zbog epidemije virusa korona.


Federalni mediji javili su da je zabava organizovana povodom proslave rođendana ljekara Jusufa Šabanovića, direktora Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), prenosi Glas Srpske.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je nakon toga da je ova stranka utvrdila političku odgovornost Košarca zbog prisustva privatnoj proslavi u Sarajevu u vrijeme epidemije virusa korona, te da je upućen prijedlog disciplinskoj komisiji da on ne može biti kandidat ni na jednoj listi u naredna dva izborna ciklusa.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo