16°C
Mostar 26°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 23°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

28.05.2020 / 15:49 Ekonomija - Denis Zvizdić

Pomjeranje roka za PDV podržalo 30.000 poslovnih subjekata

Pomjeranje roka za PDV podržalo 30.000 poslovnih subjekata
Foto: FENA - Vijesti.ba

Nakon što delegati Doma naroda PSBiH danas nisu dali podršku njegovom prijedlogu za razmatranje dopuna Zakona o PDV-u, dopredsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić izjavio je da je ipak očekivao da delegati podrže izmjene.

- Mislio sam da će imati razumijevanja za činjenicu da je više od 30.000 poslovnih subjekata podržalo ovaj prijedlog, kao i za argumente koje sam iznio kad sam obrazlagao predložene izmjene - rekao je Zvizdić.

Naveo je da je rok za plaćanje PDV-a u BiH najkraći u Evropi i da bi pomjeranjem tog roka u ovom trenutku u novčanim tokovima ostalo oko 200 miliona KM, što bi značajno pojačalo likvidnost preduzeća.

- Mislim da je to racionalan prijedlog koji podržava i realni sektor, a nadvladala ga je politika, kako se to inače dešava kad se poltika umiješa u struku i u kvalitetna zakonska rješenja - tvrdi Zvizdić.

Istakao je da ta tema neće nestati jer to zahtijevaju poslovni subjekti, te da je njegov prijedlog usklađen s direktivom Evropske unije.(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo