11°C
Mostar 17°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

28.05.2020 / 19:25 Politika - Reakcije

DF: Pozivamo pošteni dio SDP-a da se očituje o aferi pranja novca i saradnje s HDZ

DF: Pozivamo pošteni dio SDP-a da se očituje o aferi pranja novca i saradnje s HDZ
Foto: DF / Vijesti.ba
Demokratska fronta još jednom poziva nadležne organe da istraže upletenost SDP-a BiH u regionalnu aferu sa pranjem novca.

Imajući u vidu da su se u javnosti pojavile informacije o saradnji subjekata koji se terete za pranje novca sa SDP-om BiH i HDZ-om BiH a u cilju umanjivanja šansi kandidata DF-a za člana Predsjedništva na zadnjim izborima (aktuelnog člana Predsjedništva) pozivamo i rukovodstvo SDP-a da se očituje o ovim navodima.

Ne želimo vjerovati da je politička opcija poput SDP-a bila spremna i da putem kriminalnih radnji u saradnji sa HDZ-om sprječi izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH, i time antidržavnoj osovini Čović – Dodik omogući realizaciju plana B odnosno preuzimanje političke većine u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, što bi imalo nesagledive posljednice po NATO i evropski put Bosne i Hercegovine.

Od savjesnih članova SDP-a očekujemo da traže odgovornost za takvo postupanje rukovodstva SDP-a BiH. Mi u DF-u još uvijek pamtimo maliciozna i energična prozivanja DF-a i predsjednika Komšića zbog afera unutar drugih stranaka, a sa kojima DF i predsjednik Komšić nemaju nikakvih dodirnih tačaka, stoga nas čudi šutnja poštenog dijela SDP-a, za kojeg smo uvjereni da nije uzimamo učešća u bilo kakvim antidržavnim i kriminalnim mahinacijama.

Od SDP-ovog partnera, odnosno od Naše stranke, ne očekujemo nikakvo očitovanje, jer je svim građanima Bosne i Hercegovine poznat slučaj „Falatar“. U tome smislu ne začuđuje nas ni šutnja desnog lidera „lijevih“ stranaka, Elmedina Konakovića.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo