-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 2°C

30.05.2020 / 22:41 Politika - Dragan Mektić

Tužilaštvo ne dira teritorij koji pokrivaju HDZ i SNSD, zataškali brojne afere

Tužilaštvo ne dira teritorij koji pokrivaju HDZ i SNSD, zataškali brojne afere
Dragan Mektić / Vijesti.ba
Zastupnik SDS-a u Parlamentu BiH i bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić večeras je u intervjuu za Face TV poručio kako je četiri puta više istraga u Tužilaštvu BiH podignuto u FBiH u odnosu na RS.

- A da ne govorim u odnosu na neke kantona. U Livanjskom kantonu u prošloj godini – nula. Nijedna istraga. U kantonima sa hrvatskom većinom sprovedeno je samo devet istraga od strane Tužilaštva BiH. Što znači da postoji politički dil i uticaj na koji je svjesno pristala glavna tužiteljica i onda se samo vrti oko Sarajeva i do Zenice. I tu što se desi, tu promptno reaguje, kaže Mektić i dodaje:

- Pazite, prije se počelo govoriti o ovoj montažnoj bolnici u RS, nego o respiratorima. Ali to Tužilaštvu BiH nije dovoljno.

On kaže da je tužiteljica objasnila kako aferu u RS niko nije prijavio, a sama je potvrdila da je na osnovu pisanja medija pokrenula istragu u slučaju „respiratori“.

- Pa znate li zašto. Zato što postoji politički dil između Milorada Dodika i Dragana Čovića, i Gordane Tadić da se taj prostor i taj dio koji pokrivaju HDZ i SNSD ne diraju, kaže Mektić.

Mektić je govorio i o slučaju „respiratori“.

- Ta tri tužioca imaju iza sebe propale predmete. Jedan je zataškao aferu „potkivanje“, jedan slučaj „diplome“ i treći je upropastio slučaj „kladionica“, rekao je Mektić.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo