16°C
Mostar 26°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 23°C
Bihać 23°C
Powered by Dark Sky

01.06.2020 / 16:18 BiH - Podignut nivo sigurnosti

Vilić: Nadležne policijske agencije i OSA BiH analiziraju upućene prijetnje

Vilić: Nadležne policijske agencije i OSA BiH analiziraju upućene prijetnje
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (DKPTBiH) Mirsad Vilić kazao je danas kako je dodatno podignut nivo sigurnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordane Tadić i njene porodice.

- Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je dodatno podigla nivo sigurnosti štićene osobe kao i njene porodice - potvrdio je Feni direktor Vilić, istaknuvši kako će poduzete mjere i radnje ostati na snazi do daljnjeg.

Komentirajući upit u vezi s prijetnjama upućenim putem društvenih mreža glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH i njenoj porodici, Vilić je precizirao kako nadležne policijske agencije i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSABiH) analiziraju te prijetnje.

Dodao je kako je DKPTBiH u stalnom kontaktu s Ministarstvom sigurnosti BiH, OSA-om BiH i nadležnim policijskim agencijama, koje su uključene u rad na rasvijetljavanju spomenutih prijetnji.

Informaciju o prijetnjama upućenim glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH Gordani Tadić i njenoj porodici ranije je potvrdio ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, zbog čega je zatražio promtno reagiranje nadležnih institucija.

U međuvremenu, i iz OSA-e BiH su naveli da su angažirani na istrazi u vezi s ovim slučajem, odnosno na utvrđivanju činjeničnog stanja u povodu spomenutih prijetnji.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo