11°C
Mostar 17°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

01.06.2020 / 18:53 BiH - Nenadić i Field

Podrška Kantonu Sarajevo u jačanju njegovih institucija

Podrška Kantonu Sarajevo u jačanju njegovih institucija
Foto: Press služba KS

Na danas održanom online sastanku premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića i ambasadora Velike Britanije u BiH Matthew Fielda izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog dobre saradnje koju je ova Ambasada uspostavila s novoformiranom vlasti u Kantonu Sarajevo. 

Premijer Nenadić je upoznao ambasadora o trenutnoj situaciju u Kantonu, o mjerama koje je KS poduzeo u borbi protiv pandemije koronavirusa. Ambasador Field je upoznat i o provedenim procesima javnih nabavki kao i o aktivnostima koje Vlada Kantona Sarajevo trenutno realizira na unapređenju projekata javnih radova te projekata podržanih međunarodnim i domaćim sredstvima kao i o implementaciji budžetskih i kreditnih sredstava za spomenute namjene. 

„Trenutno nam je važna implementacija studije o restruktuiranju javnih preduzeća o čemu će narednih dana biti više riječi“ istakao je Nenadić. 

Zajednička je ocjena da se stiču uvjeti za nastavak organizovanja sastanaka Kantona Sarajevo sa zainteresiranim akreditiranim ambasadama u BiH po pitanju zajedničke realizacije određenih projekata.

Na sastanku se govorilo i o zaštiti okoliša, javnim  radova, implementaciji kreditnih sredstava u velikim projektima komunalne privrede i saobraćaja. 

Ambasador Field je ovom prilikom najavio podršku Kantonu Sarajevo i u procesima restruktuiranja javnih kompanija, te podršku jačanju institucija Kantona Sarajevo u njihovim redovnim aktivnostima. 

Ambasador Field i premijer Nenadić ocijenili su kako je odlična saradnja između Ambasade Velike Britanije u BiH i Kantona Sarajevo koja će rezultirati značajnim pozitivnim promjenama za građane Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Pres-službe Vlade KS.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo