-3°C
Mostar 2°C
Tuzla -2°C
Banja Luka -1°C
Bihać -1°C
Powered by Dark Sky

12.06.2020 / 11:55 Auto-Moto - Formula 1

Otkazane utrke u Azerbajdžanu, Singapuru i Japanu

Otkazane utrke u Azerbajdžanu, Singapuru i Japanu
Foto: FENA - Vijesti.ba

Zbog pandemije koronavirusa čelnici formule 1 odlučili su otkazati velike nagrade Azerbajdžana, Singapura i Japana, koje su se trebale održati u drugoj polovici sezone.

"Bili smo primorani otkazati te utrke zbog izazova s kojima se suočavaju organizatori. Organizacija utrka u Azerbajdžanu i Singapuru nemoguća je u ovom vremenu neizvjesnosti zbog činjenice da je potrebno duže vrijeme za uređenje uličnih staza, dok su restrikcije putovanja u Japanu dovele do odluke da se i ta utrka otkaže", objavljeno je na službenoj stranici formule 1.

Sezona 2020. trebala je početi u ožujku velikom nagradom Australije, ali je ta utrka kao i nekoliko sljedećih otkazana zbog pogoršane epidemiološke situacije u svijetu.

Prema posljednjim najavama, nova sezona formule 1 trebala bi početi u prvom vikendu srpnja, a do sada je potvrđeno održavanje osam europskih utrka.

Prve su na redu dvije utrke u Austriji, slijedi Mađarska, dvije utrke u Velikoj Britaniji, Španjolska, Belgija te Velika nagrada Italije u prvom vikendu rujna.

Sezona bi trebala završiti utrkama u Bahrainu i Abu Dhabiju u prosincu 2020. godine, a čelnici formule 1 rade na popunjavanju kalendara s još nekoliko utrka.

- Postoji mogućnost proširenja europskog dijela sezone s još jednom ili dvjema utrkama. Kako sada stvari stoje, sezonu ćemo završiti u Bahrainu i Abu Dhabiju, i to je za sada ukupno deset utrka. Mislim da možemo u sredinu ubaciti još pet ili šest utrka kako bismo imali sveobuhvatnu sezonu - izjavio je izvršni direktor Formule 1 Ross Brawn.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo