16°C
Mostar 21°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

28.06.2020 / 20:10 Rukomet - Konačna odluka

Dubica istupila iz Premijer lige BiH

Dubica istupila iz Premijer lige BiH
Foto: NN - Vijesti.ba

Ženski rukometni klub Dubica u narednoj sezoni neće se takmičiti u Premijer ligi BiH.

Iako su prošle sezone izborile opstanak u društvu najboljih, čelnici ovog premijerligaša iz Kozarske Dubice u subotu su donijeli konačnu odluku o napuštanju elitnog ranga. Odlučeno je da će se Dubičanke u novoj sezoni takmičiti u Prvoj ligi RS. Dubicu, koja je posljednjih nekoliko godina iznjedrila možda i najviše juniorskih reprezentativki BiH, napustio je veliki broj igračica, pa će ekipu sada uglavnom sačinjavati djevojke rođene od 2004. do 2006. godine.

U klubu smatraju da su premlade za takmičenje u Premijer ligi, te da će im trebati jedna sezona u Prvoj ligi RS zbog potrebnog iskustva prije nego što ponovo napadnu povratak u viši rang.

Ovakvom odlukom Rukometni savez RS najvjerovatnije će izgubiti jedno mjesto u Premijer ligi, a najviše bi trebalo da profitira Zrinjski, koji bi trebalo da ostane u društvu najboljih. Jedan od prijedloga čelnika Rukometnog saveza RS bio je da se Dubica ujedini s ekipom Doboja, koji je navodno imao želju za igranjem u bh. eliti, ali u Dubici nisu bili zainteresirani za bilo kakvu fuziju sa drugim klubom.

Dubica će na adresu Rukometnog saveza BiH sutra poslati zvanično saopštenje o neigranju Premijer lige za sezonu 2020/21.


(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo