-5°C
Mostar -2°C
Tuzla 0°C
Banja Luka -1°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

29.06.2020 / 17:30 Crna hronika - Osnovni sud u Brčkom

Produžen pritvor osumnjičenom za krađu 50.000 maraka u Brčkom

Produžen pritvor osumnjičenom za krađu 50.000 maraka u Brčkom
Foto: Vijesti.ba

Postupajući po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor za dva mjeseca P.B. (42), osumnjičenom da je prije mjesec dana u ovom gradu, zajedno s još dvije osobe, iz firme FAMM d.o.o. Brčko oduzeo 50.000 maraka.

Pritvor osumnjičenom za kazneno djelo teške krađe produžen je zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo te uništiti dokaze i ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i suučesnike, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Tužiteljstvo Distrikta vodi istragu protiv ovog i još dvije za sada nepoznate osobe, zbog sumnje da su 29. svibnja oko 2.10 sati, po prethodnom dogovoru i s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, provalile u objekt firme FAMM u Grbavici kod Brčkog, odakle su oduzeli novac u navedenom iznosu.

"Sumnja se da su njih trojica upotrebom fizičke snage i alata izvršili presijecanje zaštitnog katanca na ulaznoj kapiji, a zatim lupanjem izloga u unutrašnjosti objekta ušli u prostoriju mjenjačnice, gdje su pronašli ključeve od sefa i oduzeli zatečeni novac. Trojac se zatim udaljio u pravcu Lončara vozilom marke Golf, koje je prethodno oduzeto na području Gradačca", priopćeno je iz Tužiteljstva.

Nakon produženja pritvora Tužiteljstvo u suradnji s Policijom Distrikta nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje kaznenog djela teške krađe i neodložno procesuiranje počinitelja, stoji u priopćenju.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo