22°C
Mostar 27°C
Tuzla 24°C
Banja Luka 25°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

01.07.2020 / 16:14 Crna hronika - U mjestu Poprati

SIPA u Stocu uhapsila osobu sa Interpolove međunarodne potjernice

SIPA u Stocu uhapsila osobu sa Interpolove međunarodne potjernice
Foto: Arhiv
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (1.7.2020 godine) u Stocu uhapsili jednu osobu, za kojom je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola.

"Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedenom osobom međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi lišenja slobode i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela kriminalno udruživanje, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Krivičnim zakonom Republike Hrvatske", saopćeno je iz SIPA-e.

Navedena krivična djela počinjena su u periodu od 1.1.2017. do 31.12.2019. godine na području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

"Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenutu osobu u mjestu Poprati, općina Stolac, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade", saopšteno je.

Nakon što aktivnosti budu okončane, uhapšena osoba bit će predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo