16°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

02.07.2020 / 12:05 Muzika i Film - Dva miliona američkih dolara

Oskarovac Rush dobio najveću odštetu za klevetu ikada isplaćenu u Australiji

Oskarovac Rush dobio najveću odštetu za klevetu ikada isplaćenu u Australiji
Foto: Agencije - Vijesti.ba

Hollywoodska zvijezda Geoffrey Rush dobio je najveću odštetu za klevetu ikada isplaćenu u Australiji nakon što je australski sud odbacio u četvrtak žalbu lista u vlasništvu Ruperta Murdocha.

Dobitnik Oscara dobit će dva miliona američkih dolara zbog izgubljene zarade i kao odštetu nakon što je sud odbacio žalbu u kojoj se tražilo smanjenje troškova i ponovno suđenje.

Ova odluka protiv Nationwide Newsa, australske podružnice News Corpa, zadnji je zaokret u pravnoj bitki između Rusha i Daily Telegrapha, koji ga je optužio za neprimjereno seksualno ponašanje prema glumicama.

U članku na naslovnici objavljenoj 2017. Daily Telegraph je napisao da je Sydney Theatre Company dobio pritužbu da je Rush neprimjereno dodirivao kolegicu tijekom postavljanja predstave "Kralj Lear".

Sudac u Sydneyu opisao je sadržaj članka kao "bezobziran i neodgovoran primjer senzacionalističkog novinarstva".

Lokalni mediji su izvijestili da je iznos koji će dobiti Rush najveći ikad isplaćen pojedincu u Australiji, koja ima stroge zakone o kleveti.

Rush je dobio Oscara za ulogu u fimu "Sjaj" iz 1996. godine i jedan je od rijetkih koji je također osvojio Zlatni globus, Emmy i nagradu Tony.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo