20°C
Mostar 28°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 25°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

02.07.2020 / 14:55 Ekonomija - Sa današnje sjednice

Vlada FBiH odobrila zapošljavanje u rudnicima u sastavu Elektroprivrede BiH

Vlada FBiH odobrila zapošljavanje u rudnicima u sastavu Elektroprivrede BiH
Foto: Vijesti.ba

Federalna vlada usvojila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o provođenju aktivnosti za prijem zaposlenika na period do šest mjeseci u JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, ZD Rudnici Kreka d.o.o. Tuzla, ZD RMU Đurđevik d.o.o. Đurdevik, ZD RMU Kakanj d.o.o. Kakanj, ZD RMU Breza d.o.o. Breza, ZD RMU Zenica d.o.o. Zenica i ZD RMU "Abid Lolić" d.o.o. Travnik-Bila.

Data je saglasnost za prijem zaposlenika na period do šest mjeseci za rudnike koji posluju u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i to ZD Rudnici Kreka d.o.o. Tuzla ukupno 52 zaposlenika, od čega 15 zaposlenika PK Dubrave, 15 zaposlenika PK Šikulje i 22 zaposlenika za potrebe tehnološkog procesa u jami.

ZD RMU Đurđevik d.o.o. Đurđevik odobren je prijem ukupno 41 zaposlenika i to 13 za potrebe tehnološkog procesa na površinskom kopu i 28 zaposlenika za potrebe tehnološkog procesa u jami, a za ZD RMU Kakanj d.o.o. Kakanj ukupno 92 zaposlenika, od čega 66 za potrebe tehnološkog procesa u jami i 26 za potrebe tehnološkog procesa na površinskom kopu.

Također, odobren je i prijem ukupno 71 uposlenika ZD RMU Breza d.o.o. Breza za potrebe tehnološkog procesa u jami, ZD RMU Zenica d.o.o. Zenica 114 zaposlenika za potrebe tehnološkog procesa u jami i ZD RMU "Abid Lolić" d.o.o. Travnik-Bila 32 zaposlenika, također za potrebe tehnološkog procesa u jami, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.


(Vijesti.ba / FENA)


Izdvajamo