22°C
Mostar 27°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 25°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

02.07.2020 / 15:57 Ekonomija - iHalal Expo 2020.

Na prvom virtuelnom halal sajmu više od 700 izlagača iz cijelog svijeta

Na prvom virtuelnom halal sajmu više od 700 izlagača iz cijelog svijeta
Foto: Vijesti.ba

Prvi virtuelni iHalal Expo 2020., koji je zvanično počeo u srijedu na www.ihalalexpo.com, okupio je preko 700 izlagača iz više od 30 zemalja svijeta. Oni izlažu oko 5.000 proizvoda iz  100 sektora privrede.

Organizatori su naveli da je iHalal Expo jedinstvena inicijativa za jačanje halal zajednice i predstavljanje halal proizvoda i usluga u okviru jedne platforme.

Cilj im je povezati halal zajednicu, poduzeća i tijela, ojačati halal trgovinu i programe, promovirati halal poduzetnike i pomoći halal zajednici da  što lakše prebrodi ekonomske izazove nakon Covid-19.

Ističu da iHalalExpo odstupa od tradicionalnih sajmova, te predvodi digitalnu transformaciju u halal industrijama koja povezuje partnere i kupce za saradnju i organski promet.

Sa svojim inovativnim formatom temeljenim na web i mobilnim aplikacijama, uz globalnu suradnju i partnerstva, iHalal Expo omogućava halal brendovima, te ponuđačima proizvoda i usluga da lakše dođu do distributera, prodavača i potrošača na lokalnom i globalnom nivou putem inovativnog, sigurnog, pristupačnog i efikasnog virtualnog formata.

Pokrovitelj iHalal Expoa 2020 je generalni sekretar Instituta za standardizaciju i metrologiju islamskih zemalja İhsan Övüt, a za izlaganje na paviljonu Bosne i Hercegovine zaslužna je kompanija Al Halabi International d.o.o.  iz Tuzle.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo