22°C
Mostar 27°C
Tuzla 25°C
Banja Luka 25°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

02.07.2020 / 20:00 BiH - Zvizdić - UPFBiH

Ubrzati aktivnosti na donošenju reformskih zakona

Ubrzati aktivnosti na donošenju reformskih zakona
Foto: Vijesti.ba
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić sastao se danas sa predstavnicima Udruženja poslodavaca Federacije BiH, koje su predvodili predsjednik Adnan Smailbegović  direktor UPFBiH Mladen Pandurević.

Razgovarali su o posljedicama pandemije koronavirusa i o ubrzanju aktivnosti na donošenju reformskih zakona koji će poboljšati poslovni ambijent i rasteretiti privredu.

Poslodavci su istaknuli da je neophodno što prije usvojiti zakonske prijedloge koje su predložili i koji će doprinijeti olakšanju poslovanja kroz smanjenje opterećenja na rad.

Složili su se da je neophodno što prije ublažiti negativne posljedice koje bh. ekonomija i privreda već osjećaju i potrebnim mjerama sačuvati radna mjesta kako bi građani što manje osjetili krizu nastalu pandemijom koronavirusa.

Zvizdić i predstavnici poslodavaca Federacije BiH bili su jedinstveni u stavu da je neophodno hitno reagovanje u cilju spašavanja ekonomije koja je ugrožena i da glavni cilj treba biti očuvanje radih mjesta kako bi zaposleni što manje bili oštećeni. Zvizdić je istaknuo da je ovo vanredna situacija i da teret novonastale krize treba da podijele javni i realni sektor. Na kraju sastanka, saglasili su se da će bez hitnih i adekvatnih mjera doći u pitanje privreda i ekonomija zemlje, a samim tim i veliki broj radnih mjesta u BiH, saopćeno je iz Zvizdićevog kabineta.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo