15°C
Mostar 20°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

02.07.2020 / 20:45 Tenis - Odluka organizatora

Roland Garros će biti održan uz prisustvo publike

Roland Garros će biti održan uz prisustvo publike
Foto: Vijesti.ba
Na ovogodišnjem, odgođenom izdanju Roland Garrosa, koje bi trebalo započeti 27. rujna, bit će dopušten ulazak gledateljima do 60 posto maksimalnog kapaciteta pariškog teniskog centra, objavili su u četvrtak organizatori.

Predsjednik Francuskog teniskog saveza (FFT) Bernard Giudicelli objavio je na konferenciji za novinare da će na glavnim stadionima gledatelji moći sjediti u grupama od najviše četiri osobe, s time da između grupa mora biti jedno prazno sjedalo. Na ostalim terenima svaka će druga sjedalica morati biti prazna.

Te su odluke u skladu sa sadašnjim epidemiološkim mjerama koje su na snazi u Francuskoj, ali se mogu promijeniti, na lošije ili na bolje, ovisno o stanju s pandemijom bolesti covid-19 u trenutku održavanja turnira.

Prema izračunima FFT-a tijekom prvih desetak dana bi se u Roland Garrosu moglo naći oko 20.000 gledatelja, dok bi u završnim danima taj broj trebao biti oko 10.000.

"Išli smo na odgovornu opciju", rekao je Guidicelli dodavši da će svi koji će ulaziti u prostor teniskog centra i kretati se njime morati nositi zaštitnu masku, dok će se za one koji će sjediti na tribinama nošenje maske biti samo preporuka, prenosi Hina.

"Ako će se situacija povoljno razvijati, u rujnu ćemo na raspolaganje staviti još ulaznica", rekao je Giudicelli.

U slučaju nepovoljnog razvoja i pojave novog vala pandemije bit će održan ždrijeb kojim će se odlučivati koje će ulaznice biti poništene.

Protokoli vezani za ponašanje i zaštitu igrača i osoblja turnira još su u izradi.

Turnir u Roland Garrosu je u svom uobičajenom terminu trebao započeti krajem svibnja, ali je zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa odgođen za jesen. Gotovo u isto vrijeme su organizatori turnira u Wimbledonu odlučili otkazati ovogodišnje izdanje, što se nije dogodilo ni jednom od Drugog svjetskog rata.

Roland Garros bi tako u 2020., umjesto drugog, trebao biti treći ovogodišnji Grand Slam turnir, jer je održavanje US Opena predviđeno u ranije određenom terminu od 31. kolovoza do 13. rujna.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo