-9°C
Mostar -3°C
Tuzla -7°C
Banja Luka -4°C
Bihać -4°C
Powered by Dark Sky

02.07.2020 / 21:30 KORONAVIRUS - Covid-19

Crna Gora zabranjuje skupove na otvorenom, prijete rigorozne kazne

Crna Gora zabranjuje skupove na otvorenom, prijete rigorozne kazne
Foto: Vijesti.ba
Uprava za inspekcijske poslove će od večeras rigorozno novčano kažnjavati svako kršenje naredbi o sprječavanju širenja Covid-19, saopšteno je iz Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti CG.

Na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, donijeta je odluka o zabrani okupljanja na javnim i otvorenim površinama, ponovnom obaveznom korišćenju zaštitnih maski na javnim mestima i u zatvorenom prostoru i privremenoj promeni režima ulaska putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine.

Kad je riječ o javnim okupljanjima zabranjeni su politički skupovi na otvorenim javnim mjestima; prisustvo gledalaca na sportskim događajima; vjerski skupovi na otvorenim javnim mjestima osim na površinama pripadajućih vjerskih objekata; primanja saučešća, privatni skupovi (svadbe, maturske večeri, rođendani i sl.). Јavna okupljanja u zatvorenom prostoru obavljaju se tako da na njima može biti najviše 200 lica uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra i drugih preporuka u skladu sa odgovarajućim uputstvima IЈZCG.

Uprava za inspekcijske poslove će već od večeras, čim stupi na snagu Zakon o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, rigorozno novčano kažnjavati kršenje naredbi o sprječavanju širenja virusa korona, saopštilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, objavljeno je na nalogu Vlade Crne Gore na Tviteru.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo