17°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

03.07.2020 / 09:55 BiH - Godišnjica genocida

Ultramaraton Vukovar – Srebrenica od 6. jula

Ultramaraton Vukovar – Srebrenica od 6. jula
Foto: FENA - Vijesti.ba
Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, povodom obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici, devetu godinu za redom organizira Ultramaraton Vukovar - Srebrenica.

 

Namjera je organizatora podsjetiti na sve nevino stradale tokom srpske agresije na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice.

- Povezivanjem dva grada žrtve, Vukovara i Srebrenice, želimo podići svijest o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba kao izraza  temeljne humanosti prema svima koji još uvijek ne znaju ništa o sudbini svojih najmilijih - saopćeno je iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

Ultramaraton se održava svake godine u terminu od 06. do 10. jula, gdje maratonci u pet etapa (Vukovar/Ovčara - Vinkovci - Brčko - Janja - Zvornik - Srebrenica/Potočari), pretrče 227 km, a ove godine zbog epidemiološke situacije bit će održan simbolično na ruti Vukovar - Vinkovci.

Svojim sudjelovanjem i ove godine maraton će nesebično i velikodušno podržati maratonci Dražen Ćućić, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac.

Pored maratonaca koji svake godine sudjeluju u maratonu, ove godine na dionici Vukovar - Vinkovci pridružit će im se pukovnik Miroslav Varžić, brigadir Ivan Galović, Kristijan Anđelić, Daniel Ikica i Iva Smoljan te drugi trkači koji svojim sudjelovanjem žele podržati projekt i na taj način odati počast žrtvama.

Polazak je predviđen 6. jula u 9.00 sati iz Memorijalnog centra Ovčara.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Željka Komšića i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo