15°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 17°C
Bihać 16°C
Powered by Dark Sky

03.07.2020 / 12:37 Politika - Zamjenik predsjedavajućeg PDPSBIH

Zvizdić čestitao Dan nezavisnosti SAD-a

Zvizdić čestitao Dan nezavisnosti SAD-a
Foto: Vijesti.ba

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić uputio je čestitku ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Ericu Nelsonu, zvaničnicima SAD i američkom narodu povodom 4. jula, Dana nezavisnosti SAD.

Čestitku prenosimo u cjelosti:

„Dragi prijatelji Bosne i Hercegovine čestitam vam 4. juli, Dan nezavisnosti, veliki praznik utemeljenja vaše države.
Ovaj historijski datum, koliko je važan za američki narod, jednako je značajan i za političku historiju čovječanstva, jer označava rođenje države utemeljene na univerzalnim vrijednostima slobode, demokratije i potrage za srećom za svakog čovjeka.

Zahvaljujem vam na kontinuiranoj podršci i pomoći mojoj domovini Bosni i Hercegovini, kao i iskrenom prijateljstvu koje ste iskazivali u najtežim trenucima. Naša dosadašnja saradnja je bila otvorena i uspješna, bazirana na iskrenim odnosima i međusobnom razumijevanju, i siguran sam da će takva ostati i u budućnosti. Sa iskrenom vjerom u snagu našeg prijateljstva čestitam vam Dan nezavisnosti!“, stoji u čestitki zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH dr. Denisa Zvizdića.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo