24°C
Mostar 31°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 27°C
Bihać 27°C
Powered by Dark Sky

03.07.2020 / 12:59 KORONAVIRUS - Kim Jong Un

Sjeverna Koreja je spriječila da koronavirus uđe u zemlju

Sjeverna Koreja je spriječila da koronavirus uđe u zemlju
Kim Jong Un / Vijesti.ba
Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un rekao je na sastanku politbiroa vladajuće Radničke partije da je Sjeverna Koreja spriječila da koronavirus uđe u zemlju, objavila je u petak državna novinska agencija KCNA.

„Temeljito smo spriječili upad zloćudnog virusa i zadržali stabilnu epidemiološku situaciju unatoč svjetskoj zdravstvenoj krizi, što je sjajan uspjeh“, kazao je Kim Jong Un.

Upozorio je i pozvao stanovnike Sjeverne Koreje da ostanu „maksimalno oprezni“, stoji u objavi KCNA.

Sastank politbiroa u četvrtak dolazi u trenutku kada mnoge zemlje ublažavaju blokade, unatoč tome što se svijet ubrzano kreće prema sumornim brojkama od 10 milijuna potvrđenih i pola milijuna umrlih od koronavirusa.

Sjeverna Koreja ponovno je otvorila škole, no zadržala je zabranu javnih okupljanja i propisala obvezno nošenje maski na javnim mjestima, kazao je u srijedu dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Iako ta država još uvijek nije potvrdila nijednu zarazu, njeno ministarstvo zdravstva prijavilo je da je do sada 922 osoba testirano negativno. Stotine ljudi, uglavnom onih zaposlenih u lukama ili na granicama, redovito je u karanteni na promatranju.


(Vijesti.ba / Hina)

Izdvajamo