6°C
Mostar 12°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

03.07.2020 / 14:02 Obrazovanje - Sindikat UNSA

Nadamo se da će rektor završiti pravnu integraciju Univerziteta

Nadamo se da će rektor završiti pravnu integraciju Univerziteta
Rifat Škrijelj / FENA
Sindikat Univerziteta u Sarajevu uputio je iskrene čestitke Rifatu Škrijelju na još jednom osvojenom mandatu za rektora Univerziteta u Sarajevu.

Iz Sindikata se nadaju da će ovaj mandat rektor iskoristiti da se završi pravna integracija, te poboljša nastavna i naučno-istraživačka aktivnost najstarijeg Univerziteta u BiH, saopćio je Centralni odbor Sindikata Univerziteta u Sarajevu.

- Ovom prilikom želimo napomenuti uvaženog rektora da je Sindikat Univerziteta u Sarajevu potpisnik Kolektivnog ugovora, čijim se potpisivanjem nemjerljivo poboljšao status svih uposlenika na Univerzitetu u Sarajevu - navodi se u saopćenju.

Sindikat UNSA se tekođer osvrnuo na rektorove izjave u vezi sa predsjednikom sindikata te napomenuo da Sindikat kao neovisno tijelo neće dozvoliti da bilo ko redefinira ili upravlja procesima njegovog rada koji je definisan Zakonom o radu.

- Naš zadatak je zaštita prava radnika i poboljšanje njihovog statusa i mi ćemo ustrajno raditi na tim procesima - ističe se u saopštenju Centralnog odbora Sindikata Univerziteta u Sarajevu.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo