8°C
Mostar 13°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

03.07.2020 / 14:31 BiH - Migrantska kriza

MUPRS nastavlja da pruža pomoć GP u zaštiti od ulaska ilegalnih migranata

MUPRS nastavlja da pruža pomoć GP u zaštiti od ulaska ilegalnih migranata
Foto: Arhiv
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaće sve zakonom propisane mjere i radnje, u cilju zaštite lične i imovinske bezbjednosti svih građana ...

... i očuvanja povoljnog stanja bezbjednosti uz poštovanje principa humanosti, te uz intezivno prisustvo i rad policijskih službenika na terenu, naročito na mjestima gdje se ilegalni migranti najčešće kreću i okupljaju - zaključeno je na današnjoj sjednici Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske.

Na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao direktor policije RS Darko Ćulum, izvršena je analiza stanja ilegalni migranata na području tog bh. entiteta.

Zaključeno je da će policija RS, u skladu sa potpisanim sporazumom, nastaviti pružati pomoć Graničnoj policiji BiH u zaštiti istočne granice od ulaska ilegalnih migranata.

Također, u narednom periodu, intezivno će se raditi na suzbijanju, sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela "Krijumčarenje lica“ zajedno sa Tužilaštvom BiH, Graničnom policijom BiH, SIPA-om i Službom za poslove sa strancima, saopćeno je iz MUPRS-a.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo