24°C
Mostar 31°C
Tuzla 27°C
Banja Luka 27°C
Bihać 27°C
Powered by Dark Sky

03.07.2020 / 15:13 KORONAVIRUS - Covid-19

Mahmutbegović uputila pismo podrške predsjednici BNV-a Sandžaka

Mahmutbegović uputila pismo podrške predsjednici BNV-a Sandžaka
Melika Mahmutbegović / FENA
Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je pismo podrške predsjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasmini Curić ...

... u povodu složene epidemiološke situacije u Novom Pazaru i Sandžaku, izazvane pandemijom koronavirusa.

- Slike i krajnje oprečne informacije koje nam stižu su vrlo uznemirujuće i deprimirajuće, a naročito kada se u obzir uzme i vrlo složena društveno-politička situacija i odnos Beograda i srpske politike prema Sandžaku - kazala je Mahmutbegović.

Sve to, istakla je, dodatno pojačava strepnje i zabrinutost, ali  i još više učvršćuje povezanost i spoznaju da se radi o jednom biću, o jednom narodu i neraskidivoj vezi.

- Svjedoci ste da je zvanični Beograd odbio pomoć naših univerzitetskih centara i ljekara koji su se bez razmišljanja stavili na raspolaganje i izrazili spremnost da krenu put Novog Pazara, kako bi pomogli našoj braći i sestrama – očekivana reakcija i odgovor Beograda, ali i znak da se ti centri i te politike pribojavaju tog našeg osjećaja povezanosti koji će se još više učvrstiti i postajati prepoznatljiviji - navodi se u pisimu potpredsjednice Federacije Bosne i Hercegovine Melike Mahmutbegović.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo