3°C
Mostar °C
Tuzla 6°C
Banja Luka 7°C
Bihać 5°C

03.07.2020 / 20:00 KORONAVIRUS - Lider LDP-a

Supruga opisala borbu Čede Jovanovića sa koronavirusom

Supruga opisala borbu Čede Jovanovića sa koronavirusom
Čedomir Jovanović / Vijesti.ba
Lider LDP-a Čedomir Jovanović krajem minulog mjeseca primljen je u bolnicu zbog upale pluća i sumnje na korona virus, a već dva dana nalazi se na Infektivnoj klinici. Njegova supruga Jelena opisala je na Facebooku tok borbe sa virusom, prenosi blic.

Ona je zahvalila ljekarima sa Bežanijske kose i Infektivne klinike sa kojima je stalno u kontaktu napominjući da je sve počelo u ponedjeljak.

"Bez prethodnih simptoma, Čedomir je osjetio temperaturu, koja je sa početnih 37,6 u sat-dva otišla preko 39. Sam je otišao kod ljekara po planu koji je ranije napravio 'jer njega ništa ne zaobilazi'. Od te večeri, on sa timovima predivnih i beskrajno požrtvovanih doktora i drugog medicinskog osoblja bije svoju bitku sa upalom pluća, visokom temperaturom i krvnim pritiskom i, manje-više, svim komplikacijama koje izaziva virus", napisala je ona.

Sa Bežanijske kose je prebačen na Infektivnu kliniku u trenutku pada oksidacije (od tada je na kiseoniku koji njegovim plućima pomaže da se oporave) zbog sumnje na virusni meningitis, koja je u međuvremenu otklonjena, dodala je.

"On sada ne može da vam odgovori za svu pažnju i brigu onako kako želi i kako vi zaslužujete. Ipak, preko osoblja Infektivne klinike, popodne mi je poslao dvije rečenice: 'Čuvajte se svi. Odustaću, nikad!'", dodala je Jovanovićeva supruga.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo