17°C
Mostar 22°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 18°C
Powered by Dark Sky

06.07.2020 / 11:21 BiH - Društveno odgovorni projekat

Kompanija Klas donira hljeb korisnicima organizacije Pomozi.ba

Kompanija Klas donira hljeb korisnicima organizacije Pomozi.ba
Foto: FENA / Vijesti.ba
Kompanija Klas započela je svoj društveno odgovorni projekat u okviru kojeg će u naredna tri mjeseca ljudima u potrebi širom Bosne i Hercegovine donirati značajne količine svojih novih "Skockanih“ hljebova. Riječ je o hljebu kojem je pasterizacijom produžen ...

... rok trajanja na 30 dana i upakovanom u najkvalitetniju ambalažu.

Klas je korisnicima organizacije Pomozi.ba obezbijedio 3.900 hljebova, dok će određene količine hljeba donirati i organizacijama Mozaik prijateljstva iz Banje Luke i Pravi put iz Mostara.

- Aktivnim radom na poboljšanju uvjeta života osobama kojima je pomoć društva potrebna, rado podržavamo humanitarne organizacije, jer samo zajedničkim snagama i dobrom saradnjom možemo doprinijeti rastu i razvoju naše zajednice. Klas postoji već 117 godina i oduvijek je bio društveno odgovorna kompanija što potvrđuje prije svega svakodnevnom brigom o svojim uposlenicima, životnoj sredini kao i sredini u kojoj posluje. Kompanija posebno njeguje odgovornost prema svojim kupcima i potrošačima i to ponajprije proizvodnjom kvalitetnih proizvoda po najvišim ISO, Halal i HAACP standardima – istakao je direktor kompanije Klas dd Sarajevo Boris Brković.

Iz organizacije Pomozi.ba istakli su da je donacija hljeba sa dužim rokom trajanja od velikog značaja njihovim korisnicima kojima svaki dan pripremaju i na vrata donose gotov obrok.

- Zahvaljujemo kompaniji Klas koja je već nekoliko puta pokazala društvenu odgovornost. Ovom donacijom smo obogatili obroke koje spremamo u našoj kuhinji i donosimo na kućni prag starim, oboljelim i iznemoglim osobama. Samo udruženi možemo praviti promjene i pomoći većem broju ljudi u Bosni i Hercegovini koji se nalaze u jako teškim životnim situacijama – naveli su iz organizacije Pomozi.ba.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo