17°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

06.07.2020 / 13:32 Politika - Mirko Šarović

Grujičić nije opravdao povjerenje srpskog naroda u Srebrenici

Grujičić nije opravdao povjerenje srpskog naroda u Srebrenici
Foto: Vijesti.ba
Srpska demokratska stranka (SDS) je uvijek opšti interes, interes srpskog naroda i RS-a stavljala na prvo mjesto i tako će biti i ovaj put na lokalnim izborima u Srebrenici.

Izjavio je ovo predsjednik SDS-a Mirko Šarović, nakon sastanka sa OO SDS-a Srebrenica.

Šarović je istakao da je veoma važno da stranke koje dolaze iz RS-a postignu dogovor o jednom zajedničkom kandidatu za načelnika Opštine Srebrenica i da će SDS pokrenuti inicijativu za dogovor političkih stranaka oko jednog, zajedničkog kandidata.

- To treba biti neko ko je ''sposoban da sve ujedini, da nema hipoteka iza sebe i da se odgovorno odnosi prema budžetu i donatorskim sredstvima'' - naveo je Šarović.

- 'Mi smo i prije četiri godine podržali sadašnjeg načelnika Opštine Mladena Grujičića koji dolazi iz SNSD-a, kao mladog čovjeka koji živi u Srebrenici, ali Grujičić nažalost nije opravdao povjerenje naroda. Zbog toga treba tražiti drugo zajedničko rješenje, ukoliko želimo da ostvarimo pobjedu u Srebrenici - naglašava Šarović.

Za nas je najvažnije, nastavlja predsjednik SDS-a, da kandidat bude najkvalitetnije moguće rješenje za Srebrenicu, čovjek koji će raditi na razvoju Srebrenice i zadržavanju stanovništva i koji će biti otvoren za dijalog sa svima i fer i u daljim međustranačkim odnosima.

- U tom smislu SDS iz svojih redova kao kandidata za načelnika Srebrenice predlaže gospodina Milisava Marjanovića za koga smo uvjereni da može uspješno provoditi i realizovati zajedničke interese naroda i voditi ovu lokalnu zajednicu. Vjerujemo da se i druge političke partije koje dolaze iz RS-a mogu okupiti oko ovog kandidata jer se radi o osobi koja, za razliku od aktuelnog načelnika, iza sebe nema bilo kavih hipoteka, osobi koja će se zasigurno odgovorno odnositi prema svim građanima i istrajno raditi na razvoju ove sredine - zaključio je Šarović.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo