8°C
Mostar 14°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

06.07.2020 / 16:35 Kultura - Glumica SARTR-a

Selma Alispahić: Pandemija nas podsjetila na skromnost,jednostavnost i zahvalnost

Selma Alispahić: Pandemija nas podsjetila na skromnost,jednostavnost i zahvalnost

Glumica Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) Selma Alispahić smatra da je situacija sa pandemijom virusa korona ljude podsjetila na skromnost, jednostavnost i zahvalnost u odnosu na život.

Ona je jedna od osam glumica iz BiH, Srbije i Crne Gore koje igraju u predstavi 'Nije to to'/Studije Fausta, urađenoj po tekstu Simone Semenič i u režiji Tomija Janežiča.   

- Proces rada sa Tomijem Janežičem podsjeća, u suštini, da je život koji stvaramo u pozorištu neophodno vratiti u skromnost, jednostavnost i zahvalnost. Za mene su najbolji postupci u kojima čovjek prođe određenu promjenu. Da li je ta promjena radikalna ili suptilna, zavisi od procesa i od čovjeka. Kad tu promjenu prođe sa kreativnim timom kakav je okupio Tomi Janežič, čovjek ne može osjetiti ništa drugo nego zahvalnost - naglasila je za navinare Alispahić.     

U predstavi 'Nije to to' uloge ostvaruju glumice Selma Alispahić, Emina Muftić, Maja Salkić, Amila Terzimehić, Jelena Laban, Karmen Bardak, Maja Ranđić, Dunja Stojanović. Scenografiju potpisuje Branko Hojnik, kostimografiju Marina Sremac, a koreografiju Katja Legin.

Predstava 'Nije to to' premijerno će biti izvedena u utorak, 7. jula s početkom u 20 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a. Reprizna izvođenja zakazana su za 8. i 9. juli također u 20 sati. Najavljeno je igranje te predstave u Beogradu i Cetinju, igrat će i na Festivalu MESS.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo