14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

07.07.2020 / 15:36 BiH - Srebrenica

Turković iskazala punu podršku radu Memorijalnog centra u Potočarima

Turković iskazala punu podršku radu Memorijalnog centra u Potočarima
Foto: FENA
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se danas sa direktorom Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Emirom Suljagićem ...

... i zamjenikom načelnika općine Srebrenica i predsjednikom Organizacijskog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici Hamdijom Fejzićem.

Tom prilikom razgovarano je o pripremama i organizaciji obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici. Istaknuto je da će sve aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida 11. jula biti obilježene u skladu sa situacijom i epidemiološkim prilikama.

Ministrica Turković je iskazala punu podršku radu Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari, kao i programskim aktivnostima koje se preduzimaju u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Emir Suljagić upoznao je ministricu Turković sa aktivnostima i planovima Memorijalnog centra te proširenju infrastrukture, s naglaskom na biblioteku i arhiv.

Na sastanku je razgovarano i o podršci stranih organizacija radu Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari te finaliziranju aktivnosti u vezi sa započetim projektima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo