17°C
Mostar 21°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

07.07.2020 / 15:58 Obrazovanje - Sarajevo

Mreža vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u KS

Mreža vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u KS
Foto: FENA
U okviru projekta „Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u  oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“, u Privrednoj komori Kantona Sarajevo (PKKS) održan je sastanak budućih partnera iz Kantona Sarajevo, ...

... tokom kojeg su definisane neke od potreba javnog, privatnog i civilnog sektora iz oblasti obrazovanja odraslih i promovisani benefiti lokalnog partnerstva.  

Prisustvovali su predstavnici implementatora projekta iz Udruženja ALDI iz Goražda, DVV International – ureda za Bosnu i Hercegovinu, koji finansira ovaj projekat, kao i predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS, Privredne komore KS, JU Služba za zapošljavanje KS, JU Bosanski kulturni centar, akademske zajednice, srednjih stručnih škola registrovanih za obrazovanje odraslih i jedan broj privrednika zainteresiranih za saradnju.

Kako je istaknuto tokom sastanka, u narednom periodu bit će identificirane oblasti u kojima je potrebno razviti kapacitete partnera i sačiniti analize potreba u oblasti obrazovanja odraslih, sa preporukama, navode iz PKKS.

U planu je i organizovanje treninga za članove lokalnog partnerstva, kako bi se usvojila posebna znanja i vještine, unaprijedila postojeća struktura i instrumenati za koordinaciju i razmijenile ideje unutar partnerstva.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo