4°C
Mostar 6°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 8°C
Powered by Dark Sky

07.07.2020 / 17:38 KORONAVIRUS - Savićević donio odluku

Korona odsvirala kraj u Crnoj Gori: Proglašen je prvak

Korona odsvirala kraj u Crnoj Gori: Proglašen je prvak
Savićević donio odluku / Arhiv
Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore usvojili su predlog o prekidu takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza – Telekom 1. CFL, Druga liga, Omladinska liga, Kadetska liga, Kup Crne Gore i Ženska fudbalska liga – i svih takmičenja ...

... Udruženja klubova FSCG (Jug, Centar i Sjever).

Rezultati ostvareni do momenta prekida takmičenja (07.07.2020. godine) smatrat će se finalnim i na osnovu istih proglasit će se pobjednici, učesnici kvalifikacija za evropska takmičenja, učesnici baraža i relegirani klubovi.

Predsjednik Dejan Savićević ističe da su sve odluke donijete u najboljem interesu klubova i crnogorskog fudbala. Napomenimo da je Budućnost prvak Crne Gore i igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka, dok će u Evropsku ligu Sutjeska Nikšić i Iskra Danilovgrad.

“Uvažavajući trenutnu epidemiološku situaciju, odluke Nacionalnog koordinacionog tijela, evidentirane slučajeve infekcije novim Korona virusom među fudbalerima i izrečene mjere samoizolacije za određeni broj igrača klubova Telekom 1. CFL i Druge lige, Izvršni odbor donio je odluku o prekidu svih takmičenja u Crnoj Gori u orgnaizaciji Saveza i Udruženja klubova FSCG. Odigravanje utakmica, odnosno održavnje sportskih manifestacija, nije moguće u Rožajama, Gusinju, Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima što predstavlja ogromne probleme za organizaciju takmičenja. Ujedno, izricanje mjera samoizolacije kompletnom seniorskom timu, stručnom štabu i zaposlenima u FK „Budućnost“, epidemiološka istraživanja u klubovima koji su bili protivnici podgoričkog kluba tokom posljednjih deset dana i u nekoliko klubova Druge lige uslovljavaju dalji tok takmičenja i regularnost istih. Odluke koje smo danas donijeli nisu popularne, ali su bile jedine moguće i donijete su sa ciljem spriječvanja daljeg širenja virusa među igračima, trenerima, službenim licima i zaposlenim osoboljem u klubovima”, rekao je Savičević i dodao:

“Odluke nadležnih državnih organa, odgovoran odnos Saveza prema zdravlju svih učesnika takmičenja, primjena preporuka nadležnih institucija i uvođenje dodatnih protokola prilikom organizacije utakmica svih takmičenja omogućili su nastavak takmičarske sezone, čime je FSCG ispunio uslov Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) vezan za učešće klubova u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Ligu Evrope, Ligu šampiona za žene i Futsal Ligu šampiona. Podsjetiću da je UEFA, tokom maja mjeseca, definisala da je u tom momentu prijevremeni prekid šampionata prihvatljiv isključivo u slučajevima zabrane održavanja sportskih takmičenja od strane nadležnih državnih institucija i organa. Nastavak takmičenja bio je u najboljem interesu klubova, kao što je i današnja odluka o prekidu takmičenja u organizaciji Saveza i Udruženja klubova FSCG”, rekao je Savićević.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo