7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

08.07.2020 / 13:02 Crna hronika - PS Tešanj

Na području Tešnja pronađen zasad indijske konoplje

Na području Tešnja pronađen zasad indijske konoplje
Foto: Fena / Vijesit.ba
Policijski službenici Policijske stanice (PS) Tešanj došli su do određenih informacija i saznanja o postojanju zasada indijske konoplje na području Lepenice, općina Tešanj. U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, kriminalistički istražitelji PS Tešanj ...

... obišli su lokalitet, gdje su u šumi pronašli zasad 10 stabljika indijske konoplje visine od 80 do 140 cm i 760 stabljika visine od 20 do 50 cm.

O tome je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) koji je ovlastio službenike PS Tešanj za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje drugih mjera i radnji na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Sporne stabljike su izuzete sa mjesta pronalaska i bit će dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, radi vršenja  potrebnih vještačenja.

Službenici PS Tešanj nastavljaju s provjerama i prikupljanjem operativnih saznanja radi otkrivanja i procesuiranja osoba koje su izvršile zasad navedenih stabljika i time počinila krivično djelo - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo