24°C
Mostar 28°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 26°C
Bihać 26°C
Powered by Dark Sky

08.07.2020 / 13:11 Tenis - Najbolji bh. teniser

Džumhur: Ostaje žal što meč protiv Đokovića u Sarajevu nije održan

Džumhur: Ostaje žal što meč protiv Đokovića u Sarajevu nije održan
Foto: Fena / Vijesti.ba
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur trebao je ovog mjeseca u Sarajevu igrati egzibicioni meč protiv najboljeg tenisera današnjice Novaka Đokovića.

Kako je Džumhur kazao danas na konferenciji za medije, ideja za takav događaj postoji već duže vrijeme, a Đoković već duže vrijeme ima želju da dođe u Sarajevo.

- Ostala je velika žal što meč nije održan. Novak mi je uvijek govorio da želi doći u Sarajevo da odigramo takav meč. To bi mnogo značilo i meni, ali i polularizaciji tenisa u BiH i našim mladim teniserima. Mi smo u kontaktu i vjerujem da će se takav događaj održati čim se stvore uslovi - izjavio je bh. teniser.

Osvrnuo se i na Adria Tour, turnir koji je Đoković organizovao, a koji je doživio katastrofu nakon što je koronavirus ušao među igrače.

- Svijetu je trebao krivac u vidu poznate osobe, pa su se sada svi okomili na Novaka, ali vjerujte da je on sve učinio u najboljoj namjeri. Htio je da se svi vratimo tenisu i uživamo u tom prelijepom sportu - rekao je Džumhur.

Dodao je da bi se volio vratiti u Beograd i nastaviti igrati teniske turnire koje je organizovao Janko Tipsarević, ali da to vjerovatno neće biti moguće zbog trenutnih dešavanja u tom gradu. Nije siguran ni da će grand slam US Open biti održan s obzirom da veliki broj tenisera ne želi otputovati u SAD pod trenutnim okolnostima.

- Svi sportovi su se vratili nakon pauze, ali tenis je u najtežoj poziciji jer igrači moraju mnogo putovati. Ja lično sam jedan od onih kojih žele da igraju, ali ne znam da li će nam situacija dozvoliti - dodao je.

Damirov otac i trener Nerfid Džumhur rekao je da su teniski tereni na Koševu bili idejno rješenje za meč između Damira i Novaka Đokovića, ali da su prethodno razmatrane lokacije poput parkinga na Trebeviću ili parking kod mosta Suade Dilberović i Olge Sučić.

Osvrnuo se i o statusu vrhunskog sportiste za Damira, o čemu je u medijima bilo riječi u proteklom periodu. Naglasio je da je Damir ispunio normu za dobijanje tog statusa, ali da je njegova prijava odbijena od nestručnih ljudi.

- Ipak smo nastavili borbu i Damir je osigurao status koji zaslužuje - zaključio je Nerfid Džumhur.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo