-9°C
Mostar -2°C
Tuzla -6°C
Banja Luka -4°C
Bihać -4°C
Powered by Dark Sky

09.07.2020 / 17:39 Politika - Radmanović sazvao

Predstavnički dom o budžetu BiH opet 15. jula

Predstavnički dom o budžetu BiH opet 15. jula
Foto: Fena / Vijesti.ba
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović sazvao je za 15. juli hitnu sjednicu Predstavničkog doma na kojoj bi trebao biti razmatran Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o ...

... Prijedlogu zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač  Predsjedništvo BiH.

Predstavnički dom danas je, u prvom čitanju, razmatao predloženi zakon, koji prilikom glasanja nije dobio potrebnu entitetsku većinu, te je upućen Kolegiju na usaglašavanje.

Poslanici bi trebali razmatrati i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o prijedlogu zaključka poslanika: Aide Baručije, Jasmina Emrića, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta povodom rasprave o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, a kojim bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da sve ranije usvojene odluke u 2020. godini o novom zapošljavanju stavi van snage, te da se svako novo zapošljavanje vrši samo u slučaju da je to neophodno za funkcioniranje institucije koja podnosi obrazložen i potkrijepljen zahtjev Vijeću ministara BiH.

Poslanici su se danas izjašnjavali o ovom zaključku, ali je zbog nedovoljne entitetske većine glasova, i on upućen Kolegiju na usaglašavanje.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo