23°C
Mostar 31°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 26°C
Bihać 28°C
Powered by Dark Sky

12.07.2020 / 11:06 BiH - Srebrenica - Potočari

Memorijalni centar zahvalio se medijima na podršci

Memorijalni centar zahvalio se medijima na podršci
Foto: FENA
Memorijalni centar Srebrenica-Potočari zahvalio se domaćim i stranim medijima na podršci, te vrhunskom i profesionalnom izvještavanju povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

- Poruka više od 40 svjetskih lidera nije ostala nezabilježena. Milioni ljudi su vidjeli njihove poruke. Bez podrške koju smo imali od novinara, tehničara i producenata koji su bili u Srebrenici, sve bi bilo znatno teže – ističe se u saopćenju iz Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

Posebnu zahvalnost taj centar je izrazio Javnom RTV servisu BiH, BHRT-u, koji je bio ključan u osiguranju i organizaciji zvaničnog prijenosa.

- Zahvaljujemo se svim novinarima, producentima, snimateljima i tehničarima iz brojnih javnih i privatnih, domaćih i stranih medija, koji su nam bili podrška u realizaciji i slanju poruke u svijet – istaknuto je.

Zahvalili su se i službama za akreditovanje novinara Organizacionog odbora, press službama i službama protokola Predsjedništva BiH, Vlade Federacije BiH, kao i PR agencijama i agencijama za tehničku podršku organizaciji događaja koji su uzeli učešće u različitim segmentima realizacije programa, svim uključenim prevodiocima, producentima i izvođačima.

Iz Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari poručili su da će u narednih godinu dana učiniti dodatne napore kako bi se unaprijedila praksa komunikacije s medijima, osiguranje adekvatnih informacija i dostupnost materijala u vezi s genocidom u Srebrenici.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo