23°C
Mostar 31°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 26°C
Bihać 28°C
Powered by Dark Sky

12.07.2020 / 14:08 Politika - Predsjedavajući VMBiH

Tegeltija: Nema novih zapošljavanja u CIK-u BiH

Tegeltija: Nema novih zapošljavanja u CIK-u BiH
Zoran Tegeltija / Vijesti.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija poručio je da neće biti novih zapošljavanja sa stalnim radnim odnosom u Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine u ovoj godini, s obzirom na probleme koje su rezultat pandemije virusa korona.

CIK je izabran kako je izabran. Mnogo je propusta u toj proceduri. Kažu da su najmanje tri greške napravljene u proceduri izbora, ali neko ko može da kontroliše situaciju, bar za sada, daje ovlaštenje CIK-u da radi to što radi – izjavio je Tegeltija komentarišući odluku CIK-a da objavi konkurs za prijem novih radnika.

On je dodao da se CIK BiH u ovom trenutku nalazi u izbornom procesu i da mora zaposliti određen broj radnika, koji će raditi na određeno vrijeme.

Što se tiče svakog novog zapošljavanja i stalnog odnosa, oni će zavisiti od budžeta CIK-a i zajedničkih institucija i konačna je procjena da neće biti novih zapošljavanja u 2020. godini imajući u vidu situaciju sa svim problemima sa kojima se susreće naše cijelo društvo i koje je rezultat, prije svega, pandemije virusa korona – rekao je Tegeltija.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo